Koncept vozila

CHEVROLET VOLT koncept

Volt je električni automobil sa velikom prednošću – njegov maksimalan opseg rezervoara je neverovatnih 1030km. Naš dizajn tim pronašao je način da radikalno proširi opseg vožnje električnog automobila.

Kako su naši dizajneri uspeli da stvore tako veliki opseg? Kada ćelija električnog goriva daje energiju električnom motoru, on radi oko 100km, a rezervni rezervoar se koristi da bi se motor ponovo napunio. Ovo je drugačije nego kod svih ostalih hibrida koji koriste dopunsko gorivo da bi pokrenuli točkove i napunili akumulator. Zvuči jednostavno, ali ova razlika povećava Volt-ov opseg vožnje dok s druge strane smanjuje izduvne gasove, zato što benzinski motor može biti skoro potpuno bez frikcije.

Ovo je takođe prekretnica u tehnologiji goriva, prekretnica koja može da promeni industriju.

Fleksibilno gorivo

Potpuno pun, Volt-ov rezervoar može da izdrži 100km, ekonomično trošeći 1.6l na 100km.


Rezervni motor ovakvog koncepta (tehnologija zvana E-Flex), može da ide na etanol, dizel ili petrol. Zadnji motor modela iz proizvodnje će raditi na benzin.

Susret stila i efikasnosti

Iako Volt koristi najnoviju tehnologiju, i dalje izgleda poprilično kao običan automobil. Veran principima Chevrolet-a, ovaj auto ne izgleda kao naučni projekat, već je realističan i isplativ.

Pročitaj više o Chevrolet Volt-u

Povratak na vrh


Đelmaš auto d.o.o.


Endija Vorhola 14,
Julino brdo
11147 Beograd

Tel: 011/30-55-222
Fax: 011/35-50-666

RADNO VREME SERVISA:
9-17h (radnim danima)
Subotom ne radimo

  • Polovna vozila
  • servisna akcija