EURONCAP

Chevrolet Trax osvojio pet zvezdica na Euro NCAP testu bezbednosti

 

CIRIH – novi mali Chevrolet SUV Trax, osvojio je maksimalnih pet zvezdica na testu bezbednosti koji je sprovela nezavisna organizacija za zaštitu potrošača Euro NCAP (Evropski program za ocenu bezbednosti novih automobila).

Chevrolet Trax je sedmi Chevrolet model, uz Aveo, Volt, Cruze, Orlando, Malibu i Captivu, kojem je Euro NCAP dodelio najviše ocene za bezbednost.

Uprkos činjenici što je Trax testiran prema novim, strožim kriterijumima Euro NCAP-a za 2013.godinu, pokazao se među najbezbednijim automobilima u svom segmentu.

"Izražajan i oštar spoljašnji dizajn Traxa već na prvi pogled odaje visok stepen bezbednosti. Uostalom, bezbednost i jeste jedan od razloga za kupovinu SUV-a. Zaista smo ponosni što smo dobili pet zvezdica kao rezultat NCAP-ovog testiranja, što potvrđuje ono što kupci Traxa i očekuju od našega malog SUV-a“, rekla je Susan Docherty, predsednica i izvršna direktorka za Chevrolet i Cadillac Europe.

Rezultati Euro NCAP-a pokazali su da je u kategoriji zaštite odraslih putnika, Trax ocenjen s izvrsnih 94%. Između ostalog, Trax je dobio i maksimalan broj bodova u testu bočnog udara, pružajući putnicima dobru zaštitu svih delova tela. Dobri su rezultati postignuti i u slučaju frontalnog sudara, a Trax je pokazao i da garantuje dobru zaštitu od povrede vratnog dela kičme u slučaju stražnjeg udara, zahvaljujući podesivim sedištima i naslonima za glavu.

U kategoriji zaštite dece, Trax je postigao dobre rezultate u testu bočnog udara, kao i kod testiranja pričvrsnih delova za dečija sedišta na zadnjim sedištima.

Euro NCAP je dodelio maksimalan broj bodova braniku Traxa u kategoriji bezbednosti pešaka.

Traxova standardna bezbednosna oprema zadovoljila je zahteve NCAP-ovih testiranja u kategoriji ugrađenih bezbednosnih sistema.

Chevrolet je bezbednost u vožnji podigao na viši stepen i uvođenjem sistema Siri Eyes Free. Uz Chevrolet MyLink radio, koji je dostupan u Traxu, kupci s kompatibilnim iPhone-om* mogu glasovnim zahtevima da upravljaju pametnim sistemom Siri koji obavlja pojedine radnje, dok oni sigurno očima prate put i drže ruke na upravljaču.

Pogledajte ponudu

Povratak na EURONCAP stranu

Povratak na vrhĐelmaš auto d.o.o.


Endija Vorhola 14,
Julino brdo
11147 Beograd

Tel: 011/30-55-222
Fax: 011/35-50-666

RADNO VREME SERVISA:
9-17h (radnim danima)
Subotom ne radimo

  • Polovna vozila
  • servisna akcija