EURONCAP

Chevrolet Spark ocenjen sa četiri zvezdice za bezbednost od strane EuroNCAP

Cirih - Chevrolet Spark, ocenjen sa jakih četiri zvezdice za bezbednost od strane Evropskog programa za ocenjivanje novih automobila (EuroNCAP), koji je danas objavio svoje rezultate.

Spark je osvojio 69 od mogućih 100 bodova, tako da mu je nedostajao samo jedan bod za maksimalnu ocenu od 5 zvezdica.

"Izvrsne performanse novog mini auta na strogom EuroNCAP testu odraz su naše posvećenosti bezbednosti, kao i dopadljivom stilu i sjajnoj opremljenosti," istakao je Wayne Brannon, predsednik i generalni direktor kompanije. "Spark zadovoljava visoka očekivanja kupaca mini-automobila na zrelim evropskim tržištima."

Po pitanju zaštite odraslih, Spark je ostvario maksimalnih osam bodova na testu bočnog sudara sa pokretnom deformišućom barijerom. Takođe je dobio i 7,35 bodova od mogućih 8 na testu bočnog udara šipkom, što podrazumeva veoma dobru zaštitu putnika u slučaju ozbiljnijeg bočnog sudara.

Po pitanju zaštite dece, Spark je takođe zabeležio maksimalan broj bodova u dinamičnim testiranjima sedišta za decu, koji vrednuju zaštitu dece od mogućih povreda u različitim vrstama sudara. Lutke za sudare, koje su predstavljale decu u uzrastu od 1,5 i 3 godine, su ostale propisno na svojim mestima, zadržane Sparkovim zaštitnim oklopom tokom testova bočnog sudara.

Ova dostignuća rezultat su strukturnih poboljšanja na modelu Chevrolet Spark u kombinaciji sa punom ponudom sistema aktivne i pasivne bezbednosti. Više od 66% karoserije mini automobila je izvedeno od čelika velike snage, sa 16,5% udelom čelika ultra visoke snage, koji se najviše koristi u uzdužnoj konstrukciji donjeg trapa i u prednjim i središnjim stubovima u bočnoj strukturi karoserije. Ovo doprinosi odličnim rezultatima na testovima bočnog sudara.

Standardna bezbednosna oprema modela Chevrolet Spark uključuje:

  • ABS
  • Elektronska distribucija kočione sile (EBD)
  • 6 vazdušnih jastuka, uključujući vozačev, za saputnika, bočne i zavesne vazdušne jastuke
  • Podsećanje za stavljanje sigurnosnog pojasa, povlačenje pojasa, predzatezači sa ograničenjem opterećenja sedišta

 

Kupcima su uz doplatu od samo 240 EUR, bez obzira na izabrani model novog Sparka na raspolaganju dodatno sledeći bezbednosni sistemi:

  • Elektronska kontrola stabilnosti (ESC)
  • Kontrola vuče (TCS)
  • Pomoć pri parkiranju (BA)

 

Za dodatna pojašnjenja u vezi sa EuroNCAP bezbednosnim ocenjivanjem, posetiti stranicu www.euroncap.com.

Sve o Chevrolet Sparku

Povratak na EURONCAP stranu

Povratak na vrhĐelmaš auto d.o.o.


Endija Vorhola 14,
Julino brdo
11147 Beograd

Tel: 011/30-55-222
Fax: 011/35-50-666

RADNO VREME SERVISA:
9-17h (radnim danima)
Subotom ne radimo

  • Polovna vozila
  • servisna akcija