EURONCAP

Chevrolet Cruze dobio maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost u Evropi

 • Najviši ikad ostvaren broj bodova na testovima prednjeg i bočnog sudara u istoriji EuroNCAP
 • Novi Chevrolet Cruze ove godine je drugoplasirani u zaštiti odraslih putnika

 

Cirih - Chevrolet Cruze sedan, vozilo koje se nalazi u globalnoj prodaji, dobio je najviše ocene od 5 zvezdica  na bodovanju od strane Evropskog programa ocenjivanja novih automobila (EuroNCAP), koji je danas predstavio svoje najnovije bezbednosne ocene.

Prema EuroNCAP, Cruze je zabeležio 79 bodova od mogućih 100, čime se svrstao među najbezbednije modele u klasi putničkih automobila. Cruze je postigao 96% u zaštiti odraslih putnika, čime je ove godine drugoplasirani, nadmašivši sva testirana vozila iz premium klase.

Cruze je zabeležio maksimalnih 16 bodova u prednjem sudaru pod uglom i maksimalnih 8 bodova na testu  bočnog sudara sa pokretnom, deformišućom barijerom.

Cruze je prvo putničko vozilo sa maksimalnim brojem bodova na oba testa od kako je EuroNCAP počeo da ocenjuje ponašanje vozila u sudarima, 1997. godine.

Nezavisna evropska organizacija za testiranje je ujedno dodelila i 7,3 od mogućih 8 bodova Chevroletovom novom kompakt sedan vozilu u testu bočnog udara šipkom, što ukazuje na to da ojačana bočna školjka Chevroleta štiti putnike u slučaju bočnog udara. Nasloni za glavu modela Cruze su dobro postavljeni tako da primaju snagu udara ne dozvoljavajući nagli trzaj glave prilikom udarca otpozadi. Cruze je, na testu, takođe visoko ocenjen za zaštitu dece i pešaka. 

"Zadovoljni smo izuzetnim ocenama koje je Cruze dobio za bezbednost," rekao je Wayne Brannon, predsednik i generalni direktor kompanije Chevrolet Europe. "Današnji rezultati potvrđuju da Cruze nudi bezbednost koja definiše standarde. Ovo nadopunjuje njegov smeo stil, izvrsne osobine vožnje i rukovanja i odličnu vrednost dobijenu za uloženi novac."

Cruze je ranije dobio ocene od pet zvezdica najviše u klasi u Australijskom programu ocenjivanja novih automobila (ANCAP) i od Kineskog programa ocenjivanja novih automobila (C-NCAP).

Bezbednost modela Cruze počinje od njegove čvrste strukture. Cruze poseduje novi integralnim sistem ram-karoserije (BFI) koji je dopunjen fino podešenim delovima šasije. Sa BFI sistemom, gornji stroj i ram su jedinstvene izrade, nudeći povećano osećanje čvrstoće i stabilnosti.

64% strukture je izvedeno od čelika velike snage, uz obezbeđem visok nivo zaštite.

Ojačavanje vrata i zatvaranje prtljažnika, upotrebom ultra-snažnih čelika za B-stubove i efikasni aluminijumski branici dodatno obezbeđuju maksimalnu sigurnost.

Cruze sadrži čitav spektar aktivnih i pasivnih bezbednosnih sistema, kakvi se obično nalaze samo na skupljim vozilima, a koja uključuju:

 • Elektronsku kontrolu stabilnosti (ESC)
 • Kontrola vuče (TCS)
 • ABS
 • Pomoć pri parkiranju (BA)
 • Elektronska distribucija kočione sile (EBD)
 • 6 vazdušnih jastuka, uključujući vozačev, za saputnika, bočne i zavesne vazdušne jastuke
 • Podsećanje za stavljanje sigurnosnog pojasa, povlačenje pojasa, predzatezači sa ograničenjem opterećenja sedišta

 

Za dodatna pojašnjenja u vezi sa EuroNCAP bezbednosnim ocenjivanjem, posetiti stranicu www.euroncap.com.

Sve o Chevrolet Cruze-u

Povratak na EURONCAP stranu

Povratak na vrhĐelmaš auto d.o.o.


Endija Vorhola 14,
Julino brdo
11147 Beograd

Tel: 011/30-55-222
Fax: 011/35-50-666

RADNO VREME SERVISA:
9-17h (radnim danima)
Subotom ne radimo

 • Polovna vozila
 • servisna akcija