EURONCAP

Chevrolet Aveo hatchback i Orlando dobili maksimalne evropske ocene za bezbednost

Cirih. I novi Chevrolet Aveo HB (5 vrata) i porodični Orlando, osvojili su najviših pet zvezdica na bezbednosnom ispitu Evropskog programa za ocenjivanje novih automobila (EuroNCAP), koji je 25.avgusta objavio svoje najnovije rezultate.

Prema EuroNCAP-u, Chevrolet Aveo 5 vrata je dobio 85 od mogućih 100 bodova, što ga svrstava među najbolje automobile u sopstvenom segmentu. Porodični automobil Chevrolet Orlando je takođe dobio najveću ocenu koju dodeljuje EuroNCAP uz ostvarenih 80 od 100 bodova.

U ključnim oblastima zaštite odraslih i dece putnika, Chevroletov novi Aveo, ostvario je 95, tačnije 87% od maksimalno mogućih poena. Chevrolet Orlando je takođe ostvario 95% učinak po pitanju zaštite odraslih putnika, a 79% mogućih poena za zaštitu dece u automobilu.

"I porodični automobil Orlando i novi Aveo hatchback pružaju zavidne sigurnosne nivoe," tvrdi Vejn Brenon, predsednik i generalni direktor kompanije Chevrolet Europe. "Bezbednost nam je veoma bitna i oduševljeni smo time što su ova vozila dobila najviše evropske ocene."

Aveo je opremljen sa 6 standardnih vazdušnih jastuka koji su povezani sa senzorskim i dijagnostičkim modulima postavljenim u središnjoj liniji automobila. Poseduje i sistem za fiksiranje dečijeg sedišta. Aktivni bezbednosni sistemi automobila uključuju elektronsku kontrolu stabilnosti (ESC), kontrolu vuče (TCS), četvorokanalni sistem protiv blokiranja točkova (ABS) sa podrškom kočenju (BA) i elektronsku raspodelu kočione sile (EBD). Podrška pri kretanju pod ručnom (HA) i kontrola vožnje sa funkcijom ograničenja brzine, takođe spadaju u standardne osobine Avea.

Orlando takođe ima 6 standardnih vazdušnih jastuka i ISOFIX elemente za dečija sedišta. Tehnologija sudarnih senzora primenjena na porodičnom automobilu obezbeđuje automatsko otključavanje vrata u slučaju opažanja udara. Sprečavanje blokiranja kočnica (ABS), vučna kontrola (TCS), elektronska raspodela kočione sile (EBD), podrška kočenju (BA) i elektronska kontrola stabilnosti (ESC) su standardna svojstva na svim automobilima. Bezbednosna arhitektura Orlanda zasnovana je na istoj modela Chevrolet Cruze limuzine koji je takođe dobio pet EuroNCAP zvezdica.

 

Chevrolet Orlando se nalazi u prodaji u Evropi od početka 2011. godine, dok je novi Aveo lansiran na tržište leta 2011. godine. Ova dva vozila su deo talasa novo-lansiranih automobila u 2011. godini u kojoj Chevrolet obeležava svoj stogodišnji jubilej.

Drugi novi modeli na evropskom tržištu uključuju novu Captivu, Cruze hatchback, Camaro Coupe i Convertible, Corvette Grand Sport i Chevroletov mnogostruko nagrađivani elektromobil produženog dometa, Volt.

Sve o Chevrolet Aveo HB

Sve o Chevrolet Orlandu

Povratak na EURONCAP stranu

Povratak na vrhĐelmaš auto d.o.o.


Endija Vorhola 14,
Julino brdo
11147 Beograd

Tel: 011/30-55-222
Fax: 011/35-50-666

RADNO VREME SERVISA:
9-17h (radnim danima)
Subotom ne radimo

  • Polovna vozila
  • servisna akcija